divendres, 30 de gener del 2009

Dia escolar de la No Violència i la Pau

Avui se celebra a tot el món el Dia Escolar de la No Violència i la Pau que ja arriba a la seva 46ena edició. Aquesta jornada fundada per l'educador i poeta Llorenç Vidal l'any 1964, és una iniciativa pionera, no estatal, no governamenal, independent, lliure i voluntària d'Educació No-violenta i Pacificadora o Educació en i per la No-violència i la Pau practicada a escoles de tot el món i estan convidats a participar-hi els centres educatius, els educadors i els educands de tots els nivells i de tots els països.
Té lloc el 30 de gener o un dels dies pròxims de cada any, en l'aniversari de la mort del Mahatma Gandhi.
A vegades pensam que les guerres i la violència estan molt enfora. I no és així, ens envolta i per desgràcia, en tenim notícies diàries. I a més, és responsabilitat de cada un de nosaltres mantenir aquest esperit de pau i companyerisme amb els que ens envolten i que farà que no surtin actes violents de qualsevol tipus.
Vos deman una reflexió i una participació activa, donant la vostra opinió.

divendres, 23 de gener del 2009

Adéu a na Marelis i al seu pare

Na Marelis del Cisne, alumna de cinquè, i el seu pare Wilmer moriren avui fa onze dies a causa de les emanacions de monòxid de carboni d'un braser. Aquest fet ens ha trasbalsat i ens ha fet sentir a tots dolorits i amb moltes ganes de compartir i rebaixar el dolor de la seva mare i de la seva extensa família.

Avui he anat a despedir els seus cossos al tanatori d'Inca. No sé com es pot aguantar tant de dolor. Aquestes coses no haurien de passar mai. No hi ha paraules per donar consol. Un silenci molt respectuós envaeix les dues sales on reposen na Marelis i el seu pare. Les seves cares emanen bellesa i serenor que contrasta amb la tristor que ho amara tot i a tots.

Vos recordarem sempre.

dijous, 22 de gener del 2009

Primera intervenció al bloc

Avui començ a escriure aquest bloc, aquesta eina moderna de comunicació, que ens ha de permetre estar més propers. La meva intenció és que regularment hi pugui posar informacions que interessin a tota la comunitat educativa de l'escola de Maria. També tenc intenció d'anar opinant sobre diferents fets que ens afectin.
Esper que vosaltres, pares i mares, mestres i alumnes també comenteu les meves intervencions amb l'objectiu que sigui un diàleg, una comunicació, una informació d'anada i tornada.