divendres, 19 de març del 2010

RETORN DE ES PALMER



Avui hem acabat l'estada de dos dies al Camp d'Aprenentatge d'Es Palmer de Campos. Han estat dos dies molt intensos. Avui l'hem dedicat a repassar la jornada d'ahir, veient les fotos i fent una gimcana. Acabades les dues coses, hem dinat, recollit els estris i hem tornat a Maria. Ara quedaran els records de tot el visualitzat i l'emoció d'una nit amb poca son.

dijous, 18 de març del 2010

QUIN PENYASEGAT!


Una de les darreres coses que hem vist avui horabaixa és la formació del penyasegat d'abans d'arribar a la urbanització de Cala Pi, d'una altura considerable. Es poden observar molt bé les diferents capes de la terra.

TORRE DE DEFENSA DE S'ESTALELLA


Aquesra torre de defensa fou construïda cap al segle XVI amb l'objectiu de vigilar l'entrada per la costa dels pirates sarraïns que moltes vegades s'enduen de Mallorca dones i infants per a esclavitzar-los o demanar rescat per ells. Se comunicaven amb altres torrens mitjançant senyals de foc i fum. Hem hagut mester uns setze nins per a abraçar-la

EL BUFADOR


Hem entrat dins aquesta cavitat que ha fet el mar amb el seu anar i venir i amb el seu incansable xocar. Aquí hem pogut sentir la remor del mar aclucant els ulls.

ELS COCONS


Un cocó és un lloc on queda l'aigua embassada. En aquests que es formen devora la mar i amb aigua salada s'aprofitaven com a petites salines. Quan l'agua s'evaporava es pot recollir la sal que allà hi quedava.

BOTANT DAMUNT LES ALGUES


Ha estat molt divertit. En aquest lloc s'hi han concentrat molts de restes de posidònia, vulgarment anomenades algues. Idò hem començat a botar sobre les algues i ha estat molt divertit. Just a devora, que que ja teníem molta gana, hi hem dinat.

LES PEDRERES


Hem visitat vàries pedreres de les moltes que hi ha per tota la zona de s'Estalella. D'aquí es treia el marès que era utilitzat en diverses construccions ja des de l'antiguitat. De entre elles cal destacar la construcció de la Seu.
Aquí podeu veure en Martí explicant com s'hi treballava.

TÈCNICA I OBSERVACIÓ


Per poder observar i investigar és necessari tenir unes bones eines. I això és el que empra n'Alex per observar essers minúsculs que es troben a la platja de s'Estanyol de Llucmajor

T'HE FAIG UNA FOTO?


No sé qui ha fet la foto, però com que no hi surt mai, aquesta vegada han volgut que hi surtís, junt amb na Joana i les dues Catalines.

SOM AL CAMP D'APRENENTATGE D'ES PALMER DE CAMPOS


Avui i demà, 29 alumnes de cinquè i sisè, acompanyats per les seves tutores Joana Maria Colombram, Joana Maria Torrens i un servidor, som al Camp d'Aprenetatge Es Palmer de Campos. Aquest està ubicat en l'antiga escola rural d'Es Palmer, en mig del camp. Aquí hi treballen en Pere i en Martí, que ens han rebut i ens han acompanyat quasi tot el dia.

QUÈ T'HI JUGUES? UNA ALTRA VEGADA

Encara que ja fa un parell de dies d'aquest esdeveniment és de justícia comentar-ho. A més, els alumnes que hi participaren insisteixen amb què faci una entrada al bloc.
Per tant encara que sigui un poc tard, enhorabona alumnes de sisè i als seus i les seves mestres! I perquè? Idò perquè feren un "paperasso" a la gravació del programa "Què t'hi jugues?" que s'emetrà properament per Televisió de Mallorca. El bon paper el feren perquè encertaren totes les preguntes i, a més, recolliren tots els rebots de les errades de l'escola contrincant, arribant a una puntuació màxima de 1785 punts, cosa que no havia passat mai en les dues temporades del programa.
Per tant, enhorabona! I a esperar la seva emissió per la televisió perquè tots ho vegem i a veure si enguany jugam la final!