dissabte, 21 de març del 2009

CALDES DE MONTBUI



Després de dinar molt tard férem la darrera aturada a Caldes de Montbui. El nom li ve del sorgiment de l'aigua calenta ja des de fa molt de temps. Aquesta aigua s'ha anat utilitzant per diferents usos al llarg de la història. Actualment hi ha a la població varis hotels balnearis i queden varis safareigs utilitzats per rentar roba antigament i ara queden com a mostra i usos educatius. A la font del Lleó l'aigua sorgeix a 74ºC.

SANT MIQUEL DEL FAI




Avui és dissabte i ja som a casa. He classificat les fotos per dies i n'hi ha més de sis-centes. El món digital ens facilita aquestes coses, però ara ens cal fer una selecció perquè tots els vistgers en tingueu una còpia.
Veig que als comentaris demanau que pengi les fotos d'ahir. Ho pensava fer però era necessari descansar també. Ahir matí anàrem a uns dels llocs més bells del viatge: Sant Miquel del Fai. Un lloc on l'aigua regalima per tot. Té una església construïda dins una balma, vàries coves, també varis salts d'aigua, un d'ells s'hi pot anar per darrere,... S'hi ha d'anar per gaudir de l'espectacle natural del lloc.
Aquí ens teniu dins l'església, vora el safareig contemplant la formació dels travertins i darrera el salt d'aigua. Ens guia n'Elisabet.

divendres, 20 de març del 2009

TORNAM A LES 22:45 DE BARCELONA

Quan anava a pujar aquest recordatori m'han tallat la connexió wifi. Ara escric des del mòbil. Partim de l'aeroport de Barcelona a les 22:45 hores. El vol d'Air Europa té una durada d'uns trenta minuts. Recollir les maletes i si tot va bé, devers les 12:30 o la 1, pot ser siguem a Maria.
Bona nit

dijous, 19 de març del 2009

BANYOLES


A darrera hora hem passat per Banyoles i hem fet un petit passeig per devora el llac.

SETCASES




Setcases és un petit municipi de 165 habitants, pels carrers del qual hi circulen les vaques. Ho hem pogut compovar durant la nostra visita, quan n'Onofre en volia torear una.
No sé exactament a quina altura es troba la població, però encara hi hem trobat trossos de neu (foto de na Caterina i na Joana). També hem parlat amb alguns veïnats que ens han explicat que a causa d'unes obres tenen aturat la sïquia que passa per dins el poble i que antigament movia tres molins que a més de moldre gra també porduïen energia elèctrica.

CAMPRODON



Camprodon està en una cruïlla de rius, el Ter i Ritort. I per això els ponts són molt importants i la imatge del Pont Nou (la seva construcció es remonta al segle XII, a la porta de la seva entrada existeixen dues dates gravades a la pedra, que fan referència als segles XVI i XVII. Era de pas obligat de camí a la Cerdanya)identifica el poble. El poble té moltes botigues, forns, carnisseries, etc. En una de les imatges ens podeu veure dins el Forn de Sant Roc fent un tast de carquinyolis i altres dolços. Però també hem comprat llangonisses, fuets, bulls, i galletes Birba, unes excel·lents galletes que es fan a Camprodon.

BESALÚ, CIUTAT COMTAL


M'han sorprès els comentaris que heu fet sobre la foto de les runes d'Empúries, cosa que m'ha fet mirar-la amb més detall. Sí, vaja quines cares que fan tots! Però no són d'avorriment encara que ho sembli. És que eren devers les deu i mitja del matí, tots miraven cap a llevant i el sol els pegava de ple a la cara. Per tant es defensaven com podien del sol, solet.
Després d'aquest preàmbul pas a relatar la jornada d'avui, en la qual el cansament ja comença a notar-se. La primera visita ha estat a Besalú. Ja pel camí els he llegit un capítol de "El pont dels jueus" de Martí Gironell que novel·la la construcció del pont fortificat que donava accés a la ciutat. Quan hem aribat hem passat per davall i per damunt el pont, hem visitat el lloc que ocupava el call jueu, del qual ja no queda pràcticament res, així com hem fet una volta pels seus carrerons de traçat medieval.

dimecres, 18 de març del 2009

L'HORABAIXA HEM ANAT A FIGUERES




Després de dinar hem anat a Figueres, capital de la comarca de l'Alt Empordà, per veure el Museu Dalí. També ha estat una visita curta però intensa.
En acabat em fet un passeig per dins figueres, hem comprat baldufes, hem fet un cafetò a la plaçaa de l'Ajuntament,entre altres coses.
De retorn a l'hotel, hem sopat i, de seguida hem fet una volta per la platja de Roses, sense gens de sol, on hem trobat uns pescadors.
Demà visitarem Besalú, Camprodon, Sant Pau de Segúries, Setcases i el Llac de Banyoles. Demà vos ho cont.
Bona nit.

EL MONESTIR DE SANT PERE DE RODES



Poc temps hm tengut per visitar aquest monestir enclavat en un lloc privilegiat sobre El Port de la Selva. Hem arribat més tard del previst i hem hagut de partir prest per arribar a temps de dinar. Però el que hem vist ens ha deixat un molt bon regust. El Monestir ha estat molts anys deshabitat i li prengueren tot allò que pogueren per utilitar-lo en la construcció d'altres habitatges. Fa deu anys que acabà la seva restauració i ara és un gust entra en un lloc on pots reviure la història. Per cert, aquestes terres perteneixien al comte d'Empúries, el mateix a qui tocà el nostre poble en el repartiment.

LES RUNES D'EMPÚRIES


Primer de tot vull enviar una forta abraçada als que han enviat comentaris al meu bloc. Esper que continueu participant de la mateix manera.
Avui hem tornat començar l'activitat ben dematinet perquè els viatgers, evers les set del matí ja han acabat la són. Després de berenar, hem partit cap a L'Escala que és el municipi on es troben les runes d'Empüries. Hem estat el primer grup que ha entrat al recinte i na Sandra, la monitora, durant dues hores ens ha anat explicant el que ens diuen les pedres.

dimarts, 17 de març del 2009

EL PRIMER DIA PER CATALUNYA







En el moment d'escriure aquest línies ja són més de les deu del vespre, d'un dia que ha començat a les quatre de la matinada. Per tant és un dia molt llarg però molt agradable. El dia és és bo, la companyia també i el païsatge hi acompanya.
El vol ha estat ecel·lent i sense cap retard. A Barcelona ens esperava en Ramon, el nostre xofer, que ens ha portat fins a Perpinyà. Aquí, na Laura, una guia local de pares espanyols ens ha acompanyat pel Palau dels Reis de Mallorca, el Castellet, l'Ajuntament, la Llotja de Mar i la Catedral de Sant Joan. Aquí teniu algunes imatges.
L'horabaixa, després d'atipar-nos bé en un restaurant de la Jonquera, hem visitat Cadaqués, on alguns han tengut temps de pescar.

diumenge, 8 de març del 2009

El món per un forat


Si clicau sobre la imatge superior entrareu a "El món per un forat". El món per un forat és una sèrie de vídeos, fotografies, dibuixos i activitats interactives pensades per a ser trasmeses i visionades per Internet. Ës una activitat de Edu365.cat.


Viatge a Catalunya: Informació per a pares i alumnes

La Lliçó Magistral del jutge Emilio Calatayud

dimarts, 3 de març del 2009

L'activitat obligatòria número 5 del curs de blocs


Un problema senzillet que podreu solucionar utilitzant la calculadora de la part superior. La resposta l'heu de donar fent un comentari en aquest mateix bloc.

La població de Maria avui és de 2025 habitants. El punt més alt de població que ha tengut el nostre poble en la seva història fou l'any 1940 que arribà a tenir una població de 2491 habitants.
Ara respon aquestes dues qüestions: Quina és la diferència de la població actual i la de l'any 1940? Quants anys han transcorregut des de què hi hagué aquest sostre poblacional?
Escriu el teu nom amb les respostes